Opskrifter fra bogen


Laksekager

2 kartofler
200 g laks
1 æg
1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
1 tsk. citronsaft
1 spsk. persille
1 par sorte oliven
1 spsk. ketchup


Forvarm ovnen til 180°. Smør et stort ildfast fad.
Skræl kartoflerne og kog dem i ca. 10 min, indtil de er møre. Læg dem over i en skål, og tilsæt olivenolie og citronsaft. Mos det hele.
Tilsæt æggene og persillen. Skær laksen i småstykker og kom den herefter i kartoffelblandingen.
Spred blandingen ud på bordet, del den op i det ønskede antal kager, og fingerform hver kage, så de ligner små fisk. Brug nogle små stykker oliven til at lave øjne med, og lav munde med ketchup.
Læg laksekagerne i det smurte fad, og bag dem i 25 min. eller indtil de er gyldne. Serveres varme, med revne rå grøntsager som tilbehør.


Courgetterisotto

7½ dl vand
150 g ris (korte, runde evt. grødris)
1 laurbærblad
1 spsk. korianderblade
½ bundt persille
1 stor courgette
15 g smør
30 g parmesan

Bring vandet i kog i en gryde og tilsæt ris, laurbærblad, koriander og finthakket persille. Kog indtil vandet er blevet absorberet, og risene er møre. Kom lidt ekstra vand i om nødvendigt. Tag laurbærbladet fra.
Skyl courgetten, skær begge ender af, og riv den fint. Bland risen i sammen med smørret. Lad det simre i yderligere 10 min ved lav varme.
Bland den revne parmesan i, og lad det koge i yderligere 5 min. Lad det stå og trække i 5 min. og server den varm.