Bogens kok

 

Få inspiration til din næste frokost – køb bogen hos din lokale boghandel

Kristian Bjørsum, født 1986, opvokset i Odense og uddannet som kok i 2007 fra Restaurant Rudolf Mathis i Kerteminde. I dag ansat på Restaurant Kiin Kiin i København.

”At lave mad er sjovt, og alle har en mening om mad. Men for mig er det – sikkert som for de fleste andre kokke – snarere en hobby end et arbejde. Det handler også om livsstil; jeg elsker at arbejde kreativt med råvarerne. Det gør jeg ved at bruge min fantasi og brygge det hele sammen, så retten rammer sanserne på fuld kraft.
Jeg er fascineret af, at vi alle sammen arbejder ud fra de samme grundprincipper, og så er der alligevel ikke en helt præcis måde at gøre tingene rigtigt på. Vi kan lave det samme, men retten vil altid tage sig forskelligt ud i smag og udseende.
For mig er det blevet en passion at udvikle mig. Hvis noget ikke er blevet, lige som jeg ville have det, så skal det bare blive bedre næste gang. Så gælder det om at være ydmyg og lytte til sine erfarne og dygtige kolleger.”
Kristian Bjørsum, Restaurant Kiin Kiin, København 2008