Tilbage til Fredensborg

Kluge_FredensborgForside.jpg
Vejl. udsalgspris: kr. 268,-
ISBN: 978-87-92750-07-5
reddot.png Udsolgt

Resumé

Tilbage til Fredensborg - omkring Thomas Kluges gruppeportræt: Kongehuset. Af Thyge Christian Fønss. Havesalen på Fredensborg Slot danner igen rammen for et malet gruppeportræt af den kongelige familie.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Om bogen

På baggrund af Laurits Tuxens gruppebillede af Kong Christian IX’s store familie i havesalen på Fredensborg Slot fra 1880’erne, har Thomas Kluge malet en nutidig version forestillende Dronning Margrethe II’s familie. I bogen “Tilbage til Fredensborg - omkring Thomas Kluges gruppeportræt: Kongehuset” er begge værker belyst med værkernes tilblivelse, ligheder og forskelle. Om inspirationskilder med ikke før gengivet billedmateriale, skitser mv. fra Tuxen. Desuden er Glücksborgernes betydning i kunsthistorien beskrevet. Helt ekstra ordinært har H.M. Dronningen haft en samtale med billedkunster Thomas Kluge og kunsthistoriker Thyge Chr. Fønss om portrætkunsten før og nu. Samtalen er gengivet sidst i bogen.

Helbindsbog: 192 sider, 22×27 cm rigt illustreret med tilblivelsesprocessen og inspirationsbilleder. Udkom i forbindelse med afsløringen af kunstværket 15. nov. 2013.