Grønlandske udfordringer

greenland.jpg
Vejl. udsalgspris: kr. 299,-
ISBN: 978-87-992835-5-2
reddot.png Udsolgt

Billedkunstner Linda Riber giver 20 grønlændere ordet og lader dem reflektere over deres identitet som grønlænder. Bogen viser de forskelle og udfordringer, der er i dag, ved det at være grønlandsk. Alle er portrætteret af Linda Riber.

Om bogen

Billedkunstner Linda Riber
har portrætteret 20 meget forskellige grønlændere, ladet dem alle reflektere over deres identitet som grønlænder i dag, og hvilke udfordringer det grønlandske samfund står overfor. Bogen er tænkt som et bidrag til debat og fordybelse. Bogens portrætterede berører forskellige forhold, som for eksempel omverdenens uvidenhed om det aktuelle Grønland. Fordommene om grønlændere og tendensen til at se den grønlandske befolkning som ofre. 

Bogen retter focus på de potentialer og muligheder, som det nutidige og fremtidige Grønland har. De udvalgte personer repræsenterer til sammen den mangfoldighed, der er i det lille samfund på verdens største ø – med en ubeskrivelig rigdom på unik og barsk natur. Vandreudstilling Samtlige portrætter har været udstillet i Grønland, Danmark, Færøerne og Sverige. Første udstilling var i Katuaq, Nuuk: 8. juli 2010.
Derefter: Taseralik, Sisimiut august-september 2010. 
Nordens Hus, Island oktober-november 2010.
Nordens Hus, Færøerne januar 2011. 
SAK, Svendborg marts 2011. På tomandshånd med Signe Ryge Petersen, TV2 fyn+ den 4.september 2010 kl.19.30.
http://www.tv2fyn.dk/article/257621:Hele-udsendelsen-20-00 

Se i øvrigt www.linda-riber.dk