Restaurant Bind

path not found: billeder/books/restaurant-bind/
restaurant_bind.jpg
Vejl. udsalgspris: kr. 268,-
ISBN: 978-87-991485-4-7
reddot.png Udsolgt

Kaj Nissen skildrer historien fra villaen ved Flensborg fjord samt Christian Binds egen historie, og Christian Bind giver nogle af sine opskrifter i bogen.

Om bogen

"Om hundrede år er alting glemt"... og længere tid siden er det ikke, at Sønderjylland var tysk, og at der var koleraudbrud i Hamborg. Det var før 1. verdenskrig. Før vi beherskede flyvemaskiner, og før der for alvor kom fart over kommunikationshastigheden.

Et stykke Danmarks historie i miniformat skildres i bogen – Restaurant Bind – i grænselandet mellem mad og kunst. Sønderjylland var indtil 1920 under tysk herredømme. Ved århundredskiftet byggede en købmand fra Hamborg en villa ved Flensborg fjord. Efter at have været privat bolig for flere ejere, blev villaen solgt i 1938 til "Foreningen for Sønderjyske Krigsbeskadigede og Faldnes Efterladte". Foreningen brugte stedet som rekreationshjem. Et af tidens mange nødvendige velfærdsinitiativer. Siden blev villaen brugt som lejrskole for sønderjyske børn. Først i april 2008 åbnede Christian Bind en restaurant i villaen. En spændende historie, fortalt af Kaj Nissen. Sammen med historien følger 32 af Christian Binds opskrifter - og Christian Bind’s egen historie – i en bog på 128 sider på dansk og tysk.