Skiver til skue - i det kongelige kjøbenhavnske skydeselskab

Front_skiver_til_skue_BIG.jpg
Vejl. udsalgspris: kr. 450,-
ISBN: 978-87-92750-11-2
greendot.png På lager - bestil

Ved Sølyst er der indrettet et "Skivemuseum" hvor Danmarks største samling af oliemaleri på træ er tilgængelig. Bogen fortæller både den personalhistoriske samt kunstneriske side af skivernes historie, dog udvalgt med henblik på at gøre historien bred og interessant.

Om bogen

"Motiverne på skydeskiverne er tradionsrige, højtidelige, fortællende, muntre, nyskabende, overraskende – akkurat som skydebrødrene selv og det liv, der gennem næsten 700 år har udfoldet sig i selskabet." Uddrag fra forordet ved  H.K.H. Kronprins Frederik. Bogen belyser skydeskivernes betydning og formål, skydeskivernes udseende gennem tiden med stilistiske fællestræk og forskelle i 250 års skydeskivekunst, kongelige skiver, Oplysningstidens skiver, Guldalderens skiver, Det moderne gennembruds skiver og Modernismens skiver.

Bogens forfattere:
Jesper Gram-Andersen som er militærhistoriker og som parallelt med en karriere som officer i ind- og udland har opbygget museet ”Livgardens Historiske Samling” ved Rosenborg. Hans omfattende foredrags-, redaktør- og forfattervirke har gennem årene inkluderet adskillige biografiske artikler. Hans hovedværk på 1500 sider i seks bind er ”Den Kongelige Livgarde 350 år 1658-2008”, hvor han var redaktør og hovedforfatter. Han har endvidere i en årrække undervist på Flyvevåbnets Officersskole og virket som kommentator i direkte TV ved særlige begivenheder i Kongehuset.

Thyge Christian Fønss
Thyge Christian Fønss er uddannet kunsthistoriker fra Aarhus Universitet med speciale i kongelig kunst og kultur. Han er forfatter til bogen ”Portrætter af en dronning - Dronning Margrethe II i portrætkunsten 1972-2012” samt kurator på udstillingen ”En dronning og hendes familie” der åbnede i september 2012. Både bog og udstilling blev skabt som led i fejringen af Hendes Majestæt Dronningens regeringsjubilæum.

Det Kongelige Kjøbenhavnske Skydeselskab og Danske Broderskab, selskabelig forening, formentlig stiftet i 1443 som Hellig Trefoldigheds Gilde udi det danske Kompagni; det nuværende navn stammer fra 1694. Oprindelig havde foreningen til formål at opøve byens borgere til forsvar. Siden 1570’erne blev der afholdt fugleskydninger uden for Københavns Volde, og i 1753 oprettede selskabet Skydebanen på Vesterbro, det nuværende Københavns Bymuseum. I 1949 erhvervede foreningen Sølyst nord for København, hvor den årlige fugleskydning finder sted. Siden 1500-tallet har den danske monark været medlem, således også Margrethe 2. sammen med kronprins Frederik.Udkom i forbindelse med Prinsgemalens firsårsdag i 2014. 360 sider helbindsbog (23x27 cm) rigt illustreret.