Tilbage til Fredensborg

Kluge_FredensborgForside.jpg
Vejl. udsalgspris: kr. 268,-
ISBN: 978-87-92750-07-5
reddot.png Udsolgt

Tilbage til Fredensborg - omkring Thomas Kluges gruppeportræt: Kongehuset. Af Thyge Christian Fønss. Havesalen på Fredensborg Slot danner igen rammen for et malet gruppeportræt af den kongelige familie.

Om bogen

På baggrund af Laurits Tuxens gruppebillede af Kong Christian IX’s store familie i havesalen på Fredensborg Slot fra 1880’erne, har Thomas Kluge malet en nutidig version forestillende Dronning Margrethe II’s familie. I bogen “Tilbage til Fredensborg - omkring Thomas Kluges gruppeportræt: Kongehuset” er begge værker belyst med værkernes tilblivelse, ligheder og forskelle. Om inspirationskilder med ikke før gengivet billedmateriale, skitser mv. fra Tuxen. Desuden er Glücksborgernes betydning i kunsthistorien beskrevet. Helt ekstra ordinært har H.M. Dronningen haft en samtale med billedkunster Thomas Kluge og kunsthistoriker Thyge Chr. Fønss om portrætkunsten før og nu. Samtalen er gengivet sidst i bogen.

Helbindsbog: 192 sider, 22×27 cm rigt illustreret med tilblivelsesprocessen og inspirationsbilleder. Udkom i forbindelse med afsløringen af kunstværket 15. nov. 2013.