USA på tværs - på cykel blandt røde amerikanere

FrontUSA_bike.jpg
Vejl. udsalgspris: kr. 198,-
ISBN: 978-87-92750-16-7
greendot.png På lager - bestil

USA er enormt splittet. Landet er efterhånden nærmest delt mellem to folk. Den ene af dem, de konservative og religiøse amerikanere, bliver i USA på tværs beskrevet ud fra en 5000 km lang tur på cykel. En rejse, der gik fra kyst til kyst gennem ørken, bjerge, endeløs prærie og dybe skove.

Om bogen

Trods mange års eksponering til USA følte Lars Toft Rasmussen, at han kun kendte halvdelen af amerikanerne. Hans omgangskreds bestod udelukkende af rettænkende ”liberale” – i den amerikanske betydning af ordet -  der mener det rigtige om den globale opvarmning og krigen i Afghanistan, og som trofast stemmer på det demokratiske parti. Det besluttede han at råde bod på ved at cykle gennem det USA, han ikke kendte, nemlig de små byer og landområderne, hvor det republikanske partis kernevælgere bor.
Der er tale om to befolkningsgrupper, som lever næsten adskilte liv og endda har deres egne medier, lidt som de fransktalende og de flamsktalende i Belgien. Republikanerne – hvis partifarve forvirrende nok er rød – ser Fox News, der serverer alt fra et konservativt, religiøst udgangspunkt. Mens Demokraterne – hvis partifarve lige så forvirrende er blå – typisk ser MSNBC, der ser alt fra en lidt mere venstreorienteret synsvinkel.
Mange af forfatterens blå venner fandt, at det var modigt at vove sig ind i det røde USA og advarede – halvt i spøg, halvt i alvor – om de såkaldte ”rednecks”, der kører rundt i pick-up trucks med et haglgevær inden for rækkevidde, og som intet større ønske har end at plaffe en ”europæisk socialist” og ”Obama-elsker” ned.
Cykelturen blev en rejse gennem det konservative og religiøse USA, med mange pudsige og overraskende oplevelser undervejs.
USA på tværs udkom i juni 2014. Illustreret helbindsbog 232 sider. Pris kr 198,-
Lars Toft Rasmussen er udlandsjournalist på TV2 og medlem af Eventyrernes Klub.