Viktor IV

-1
Vejl. udsalgspris: kr. 98,-
ISBN: 82-29-12638-6
greendot.png På lager - bestil

Eller Bulgar Time, Viktor havde gennem sit kunstneriske liv flere navne, Han bosatte sig i Amsterdam og lavede blandt andet sine ure, fordi han mente, det var tid til at tænke tid på en ny måde.

Om bogen

Viktor IV startede oprindelig som fotograf. Han blev dog så rystet over mordet på præsident Kennedy, at han lagde fotografiet på hylden og sprang ud som multikunstner. Han købte et skib, indrettede det med atelier og kaldte det Kamakura Buddha. Viktor begyndte at male på drivtømmer, han fandt i Amsterdams havn. Han lavede ikoner, inspireret af de græske ikoner der for Viktor var uden religiøse betydninger. Hans værker omhandlede hverdagens begivenheder, de var kommentarer til livet - en leg mellem det seriøse og det legende.

Omkring 1978 involverede han sig entusiastisk i ure. Han mente, det var tid til at tænke tid på en ny måde og udviklede sin egen Bulgar Tid, som blandt andet kom til udtryk ved, at han eksempelvis fjernede eller byttede rundt på tallene på et ur i en tilfældig bar. Han designede herefter sit eget ur, hvor viserne vendte i forskellig retning. Han skabte ure, der gik tre gange så hurtigt som normalt - et tredje gik baglæns. Rundt omkring begyndte interessen for Viktors ure at vokse, og det blev til flere udstillinger rundt om i Europa. I 1986 sidst i juni måned, omkom Viktor IV ved en tragisk drukneulykke under sin båd, og verden blev bestemt et fattigere sted. Men i vores kultur har han efterladt stærke og inspirerende spor til os og til eftertiden.